Prajitura marmorata

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 7121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1 lingurita cafea ness
  • miere pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata:

Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare.  Apoi mestecand cu o lingura de jos in sus adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, praful de copt si faina.

Impartim aluatul in doua, intr-o jumatate de aluat adaugam esenta de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam cacao si o lingurita cafea ness.

Ungem cu ulei o forma cu diametrul de 25 cm , cu lingura punem alternativ din cele doua compozitii si dam tava la cuptor timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste prajitura deasupra.

Dupa ce s-a racit se serveste cu miere.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.01.2014, 16:42

imi place tare mult cum ti-a iesit!

Rocsi 1

25.01.2014, 20:42

Chiar e foarte reusita

aalliinnaa07 1

26.01.2014, 09:55

Multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura indragostita